Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι υπάρχει πέρα από τη γη? Ε, λοιπόν δεν είστε οι μόνοι.

Εκατομμύρια άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια έκαναν κάποτε ακριβώς την ίδια ερώτηση. Βέβαια ο καθένας απαντάει αυτήν την ερώτηση με διαφορετικό τρόπο.

Οι αρχαίοι παρακολουθούσαν την πορεία των πλανητών και όλα τα γεωλογικά γεγονότα και προσπαθούσαν να τα συνδυάσουν με θρησκείες και διαφόρων ειδών θεότητες. Σε κάθε γωνία της γης και για κάθε ‘‘περίεργο’’ φαινόμενο υπήρχε κι ένας θεός.
Γενικότερα θρησκεία – λογική υπήρχε και θα υπάρχει μία αντιπαλότητα. Για να φανταστείτε ο Αρίσταρχος ο Σάμιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος στο κόσμο που είχε την αντίληψη του ηλιοκεντρικού συστήματος. Με λίγα λόγια ήταν ο πρώτος που είπε ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο και όχι ο ήλιος γύρω από τη γη. Η αντίληψή του αυτή όμως απορρίφθηκε λόγω της Καθολικής εκκλησίας επειδή καθιστούσε τον άνθρωπο κέντρο του σύμπαντος. Και αφού ο άνθρωπος ζει στη γη συνεπώς το κέντρο του σύμπαντος είναι η γη.

Ο Αϊνστάιν με τη θεωρία τής σχετικότητας περιγράφει πολύ καλά των κόσμο των άστρων και των γαλαξιών. Πίστευε ότι ο χώρος μπορεί να αλλάζει σχήμα και να παραμορφώνεται.

Πολλοί επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν το σύμπαν με βάση το χρόνο και τον χώρο. Τα πράγματα όμως είναι πολύ μπερδεμένα, γεγονός που έχει κάνει τους επιστήμονες να σκεφθούν την ύπαρξη 2 διαστάσεων χρόνου. Το φαντάζεστε??? Μπορεί την ίδια ακριβώς στιγμή με εμάς να υπάρχει και κάποιο άλλο σύμπαν που να βρίσκεται στο 3000 μ.Χ. ή ακόμα και στο 3000 π.χ.!!!

Γενικότερα και με ποιο απλά λόγια μέχρι στιγμής κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει με ακρίβεια τι ακριβώς υπάρχει εκεί έξω. Το ερώτημα αυτό παραμένει αναπάντητο εδώ και πολλά χρόνια και μάλλον θα παραμείνει λίγο ακόμα ώσπου… ποιος ξέρει? Μπορεί κάποιος, κάποτε, κάπου να είναι σε θέση να το απαντήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου